Lang gekoesterde wens om in de utiliteit te werken komt uit

Deze zomer is het team van bouwprojectmanagers bij Altavilla uitgebreid met John Bos. Hij start als bouwprojectmanager en heeft daarnaast als doel om de vestiging in Capelle a/d IJssel verder gestalte te gaan geven. John vertelt graag over deze stap in zijn carrière.

John steekt direct van wal: “In het verleden heb ik in de utiliteitsbouw gewerkt, waarbij projecten van A tot Z werden begeleid en de opdrachtgever volledig ontzorgd. Daarna heb ik zo’n 15 jaar bouwprojectmanagement gedaan in de woningbouw. Ik keek er echt naar uit om weer met utiliteitsprojecten aan de slag te gaan. Dan heb ik meer te maken met bouwtechnische en -gebonden installaties. Die technische aspecten vind ik heel interessant. Het maakt het proces van bouwprojectmanagement extra dynamisch, omdat ik met meer diverse vakspecialisten te maken heb. Het is een lang gekoesterde wens van mij om me weer op die utiliteit te focussen en kan dat nu doen in mijn nieuwe rol als bouwprojectmanager bij Altavilla”.


Vraagstukken oplossen om het bouwproces te optimaliseren

De projecten bij Altavilla zijn heel divers zowel in omvang als in sectoren. Die diversiteit spreekt John enorm aan. “Het begeleiden van het proces van initiatief tot oplevering vind ik leuk. Het belangrijkste aspect in dat gehele proces is een goede communicatie met alle betrokken partijen”, vertelt John. “Binnen elk type gebouw heb je te maken met andere culturen, functies en mensen. Het is de kunst en uitdaging om elkaar te vinden en goed te leren kennen. Ik ben redelijk direct en recht door zee, met als doel om het beste resultaat uit het gehele bouwteam te halen. Door kritische vragen te stellen lossen we lastige vraagstukken op en kunnen we het project in alle gezamenlijkheid in goede banen leiden. Dat zie ik in mijn rol als procesbegeleider”.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Altavilla voert grote projecten uit met een team van vakmensen van hoog niveau. John gaat hierop in: “Het is gewoon bijzonder om te zien dat zo’n compact bedrijf zulke grote en bijzondere projecten uitvoert. Denk aan het Rijksvastgoedbedrijf, verschillende grote ziekenhuizen, maar ook grote bedrijven als Vanderlande, Van Berkel Groep en NTS. Dat wordt met veel professionaliteit gedaan met een supersterk opgebouwd netwerk. Voor mij was het een mooie bevestiging om het beeld dat ik vanuit de website en online kanalen over Altavilla kreeg klopte met toen ik de mensen en het team leerde kennen. Er heerst een familiecultuur van ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Dat past goed bij mij en daarom voel ik me hier ook thuis”. 

Werken vanuit Capelle a/d IJssel

John is woonachtig in Gouda. Het is niet direct een logische keuze om te gaan werken bij een bedrijf dat in Best is gevestigd. De tweede vestiging in Capelle a/d IJssel biedt mooie kansen voor John.
“Toen ik de vacature van bouwprojectmanager voorbij zag komen in de omgeving van Capelle a/d IJssel, heb ik meteen gereageerd. Dat is voor mij om de hoek. In het begin ben ik vooral aanwezig in Best, maar mijn doel is om de vestiging in Capelle a/d IJssel verder uit te bouwen. De projecten van Altavilla bevinden zich door heel het land, dat kunnen we nu nog beter managen door de projecten in het westen van het land meer aan te sturen vanuit Capelle a/d IJssel. Al met al is dit een bedrijf met leuke uitdagingen en groeipotentie, daar heb ik heel veel zin in”, sluit John mooi af.

Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla