Altavilla begeleidt herbestemming oude Agio sigarenfabriek in Duizel

Diergeneeskundig centrum

De oude Agio sigarenfabriek in Duizel bestaat sinds 1904 en heeft na, verhuizing naar nieuwbouw in 2015, geen bestemming meer. Na een periode van onderzoek over wat de toekomstmogelijkheden zijn voor de oude fabriek, is in 2020 een samenwerking ontstaan met AniCura Eersel. Zij gaan hun intrede doen in dit monumentale fabriekspand. AniCura is specialist in diergeneeskunde. Dit van oorsprong Scandinavisch bedrijf is sinds 2011 uitgegroeid tot Europa’s meest toonaangevende aanbieder van dierenzorg.

Wij verzorgen het projectmanagement van het gehele proces van herbestemming, voor zowel de gebouweigenaar als de huurder. Wij verzorgen het totale ontwerpproces, het aanbestedingstraject van de cascoverbouwing en het afbouwpakket en de directievoering tijdens de realisatiefase.

In samenwerking met SUAR (ontwikkeling), 2architecten en Klictet (installatieadviesbureau) hebben we plannen gemaakt voor het opnieuw in gebruik nemen van het pand. De typische sheddaken en het karakteristieke voorhuis blijven herkenbaar in het gebouw. In overleg met de gebruikers van AniCura Eersel, hebben we een functionele plattegrond gemaakt om tot de juiste indeling van OK’s, CT-scanner, spreek-onderzoekskamers en alle andere functies in het gebouw te komen.

 

Project details

Opdrachtgever Anicura Dierenkliniek
Projecten Transformatie Agio sigarenfabriek te Duizel naar een dierenkliniek voor Anicura
Activiteiten Projectmanagement van A tot Z:
- Ontwerp begeleiding
- Aanbestedingen van casco en inbouwpakket
- Directievoering tijdens de realisatie
Periode 2020-heden
Trefwoorden Bouwmanagement, Industrie, Zorginstellingen

Een project van

Mark Lepelaars
Projectleider
 

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla