Team brandveiligheidsadviseurs breidt uit

Waardevolle aanwinst voor het team van brandveiligheidsadviseurs

Het team van brandveiligheidsadviseurs bij Altavilla B.V. breidt zich per 1 oktober 2020 uit. Dennis van de Wijgert komt het team versterken in de rol van Adviseur Brandveiligheid. Via dit interview laten we je alvast kennismaken met Dennis. Wie weet kom je hem binnenkort in het werkveld tegen.

Ondernemende achtergrond
Zo’n 20 jaar geleden startte Dennis een eigen onderneming in de brandveiligheid. Hij leverde en controleerde brandblussers. Dit breidde zich later uit met het leveren van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en onderhoud en beheer van sprinklerinstallaties. Na de stap te hebben genomen om zijn onderneming over te geven, heeft hij een aantal jaren gewerkt als projectmanager bij een installatiebedrijf in de brandbestrijding. Dennis was toe aan een nieuwe stap in zijn carrière en kwam met Altavilla B.V. in gesprek.

Dennis: “In mijn loopbaan heb ik me altijd bijgeschoold middels trainingen en opleidingen, de ontwikkeling in regelgeving en techniek gaan dermate snel dat je altijd bij moet blijven. Ik houd van uitdaging in mijn werk en wil me continu ontwikkelen.

Altavilla B.V. was voor Dennis geen onbekende. Hij is bekend met hun kennis en werkwijze. “Altavilla staat hoog aangeschreven binnen de branche, ze doen mooie projecten en stellen hoogwaardige adviezen en UPD’s op. Dat maakte me wel nieuwsgierig om in contact te komen. Bij de eerste stap die ik binnen zette ervoer ik meteen de Brabantse mentaliteit. Open en gemoedelijk, daar houd ik van. Wat me nog meer aansprak is de manier van werken met veel ruimte en vrijheid. Ik kan mijn eigen tijd indelen en een eigen werkwijze ontwikkelen binnen de kaders van het bedrijf. Het voelde direct goed en daar vaar ik op. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over deze baan”, vertelt Dennis.

Een functie met groei
Dennis vervolgt: “In deze functie komen de elementen techniek, bouwkunde, het gebruiken van gezond verstand en de kaders van wet- en regelgeving samen. Ik heb het vak vanuit de installateurskant uitgeoefend, dit verschuift nu naar advies en controle. Omdat elk gebouw en zijn toepassing anders is, word ik uitgedaagd om altijd tot de beste oplossing te komen. Die afwisseling en uitdaging zoek ik in mijn werk, het past bij mijn ondernemende karakter”.

Dennis gaat per 1 oktober 2020 starten en zal in aanvang ondersteuning bieden bij het opstellen van UPD’s en adviezen voor sprinklerinstallaties.

“Ik kijk er naar uit om uit te groeien tot een kennisbron. Hoe mooi is het om bij te dragen aan de brandveiligheid van complexere gebouwen, zoals ziekenhuizen of monumentale gebouwen”, vertelt Dennis enthousiast.

Een man van zijn woord
Dennis is duidelijk geen twijfelaar. “Mijn opdrachtgevers weten altijd waar ze aan toe zijn. Ik houd van een duidelijke en eerlijke communicatie waarbij alle partijen weten waar ze aan toe zijn. Ik kom mijn afspraken altijd na en als ik ergens aan begin dan maak ik het ook af. Zo krijg ik vertrouwen en bouw ik aan sterke samenwerkingen. Diezelfde mentaliteit proef ik bij het team van Altavilla. Een goede match dus. Ik heb er veel zin in om aan mooie projecten mijn steentje bij te dragen”, sluit Dennis af.

Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla