Update #3 – Wederopbouw sociaal-cultureel-centrum ’t Gasthoes

Duurzaam gebouw

Sinds de zomer van 2017 werken wij met de Gemeente Horst aan de Maas samen aan de revitalisering van het sociaal-cultureel-centrum ‘t Gasthoes. Na jaren van ontwikkelen en voorbereiden is de uitvoering al enkele maanden in volle gang. In tegenstelling tot vorig jaar, toen het gebouw volledig werd gestript, staat dit jaar in het teken van de wederopbouw.

De bestaande vloeren zijn begin dit jaar vervangen en we zijn nu aangekomen bij een bijzonder onderdeel van het bouwproject: het vervangen van de verschillende daken van het hoofdgebouw en de zijvleugels. De nieuwe dakconstructie wordt deels gedragen door nieuwe spanten, maar ook door bestaande opgeknapte spanten. Onder het dak bevinden zich grote zolderruimten voor de diverse muziek-, dans-, kunst-, cultuur- en literatuurverenigingen die hier hun intrek gaan nemen.

Hoewel het pand uit 1901 stamt, is het straks een erg duurzaam gebouw. Dit komt onder andere door de hoge isolatiewaarde van zowel het dak als de gevel, in combinatie met vloerverwarming. De komende maanden worden alle kozijnen inclusief het glas vervangen. Hierdoor wordt het gebouw nog beter geïsoleerd. De verwachting is dat de afbouw na de zomer plaatsvindt.

#WijnenHorst, #VanTilburg, #VanBerlo, #LAarchitecten, #VerhoevenLeenders 

Brandveiligheid

Hoewel we oorspronkelijk bij dit project betrokken zijn geraakt vanuit een Bouwmanagementvraagstuk, hebben we ook geadviseerd over de brandveiligheid. Dit advies is opgenomen in het ontwerp van het gebouw. We hebben een rapportage brandveiligheid, inclusief opvang- en doorstroomcapaciteitsberekening van de vluchtwegen gemaakt. Daarnaast is een PvE voor de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie opgesteld.

Bekijk ook de eerdere projectupdates die we hebben gepubliceerd:

Update #2 – Revitalisering ’t Gasthoes» 

Update #1 – Ontwerp voor ’t Gasthoes »

 

Project details

Opdrachtgever Gemeente Horst aan de Maas
Projecten Revitalisering 't Gasthoes
Activiteiten Procesbegeleiding
Bouwmanagement
Brandveiligheidsadvies
Periode 2017-heden
Trefwoorden Bouwmanagement, Brandveiligheid, Cultuur

Een project van

Roland Simons
Senior projectmanager
 

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla