Bram gaat na talentprogramma aan de slag bij Altavilla B.V.

Al ruim een jaar deelt Altavilla B.V. samen met Young Safety Professionals een kantoorruimte in Capelle a/d IJssel. De bestaande samenwerking is daarmee versterkt. Eén van de concrete resultaten is de komst van collega Bram Kooijmans in het team van Altavilla B.V. Wij stellen Bram, Adviseur Brandveiligheid, graag aan je voor.

Bram heeft de studie Integrale Veiligheidskunde (IVK) in Den Haag afgerond, waarbij hij in zijn afstudeerperiode het talentprogramma van Young Safety Professionals heeft gevolgd. In dat programma ging hij 2 van de 4 werkdagen per week aan de slag bij Altavilla B.V. om zich verder te specialiseren in het vak van brandveiligheidsadvies. Young Safety Professionals begeleidde hem gedurende deze periode zodat hij goed in zijn functie zou rollen. Voor Altavilla B.V. was dit een periode om kennis te maken met een potentiële junior medewerker.
Bram heeft tijdens zijn studie aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van brandveiligheid. Bram vertelt: “De opleiding Integrale Veiligheidskunde is erg breed. Daarom is het slim daar een gerichte specialisatie in aan te brengen. Dat heb ik gedaan met de opleidingen Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties en Brandpreventiedeskundige 1. Via het talentprogramma van Young Safety Professionals heb ik bij Altavilla kennisgemaakt met het vak van brandveiligheidsadvies. Voor mij kwam hier alles samen: mijn interesse voor het technische en organisatorische aspect van de brandveiligheid. Dit is de basis geweest voor mijn baan bij Altavilla. Ik zie dit echt als een kans!”


Een ondersteunende kracht met toekomstvisie

Bram vervolgt zijn verhaal: “Ik start bij Altavilla in de functie van jr. Adviseur Brandveiligheid, waarbij ik mijn collega’s van de brandveiligheidsafdeling ondersteun. Het werk is erg gevarieerd omdat we voor veel verschillende type organisaties werken die ieder een eigen benadering voor brandveiligheid vragen. Denk hierbij aan de diversiteit aan gebruikers in een gebouw en de complexiteit van een gebouw. Daar komt mijn studieachtergrond mooi van pas. Ik help bedrijven en organisaties graag bij het optimaal toepassen en beheersen van brandveiligheid binnen hun gebouw. Dit kan gaan over hoe het brandveiligheidsbeleid op de juiste manier wordt vastgesteld en opgevolgd door de verschillende gebruikers binnen een gebouw. Dit onderwerp is nu vaak onderbelicht, daar zou ik graag meer bewustzijn creëren,” legt Bram enthousiast uit.


Verhuizen naar Brabant

Bram: “Ik woonde met mijn jonge gezin in Zoetermeer. De afstand van Zoetermeer naar Best was wel een ding. Daarom hebben we besloten om naar Brabant te verhuizen. Vanaf oktober wonen we in Veghel, mijn vriendin zal dan ook hier in de regio gaan werken.”

“Altavilla is een fris en jong team, waar ik mij op mijn plek voel. Er hangt een gezellige sfeer en we hebben een leuke klik onderling. Ik ben onder de indruk van de deskundigheid van mijn collega’s, waar ik veel van kan leren. Ik ga echt voor deze baan en dat maakt de verhuizing het helemaal waard,” sluit Bram mooi af.

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla