Van assistentprojectmanager naar aandeelhouder

Sascha Jost startte in 2011 bij Altavilla B.V. als assistentprojectmanager binnen de afdeling bouwmanagement. Hij was al vertrouwd geraakt met Altavilla door de 3 jarige samenwerking met Maarten de Groot, die daaraan vooraf ging. Toen dat project afliep heeft hij de overstap gemaakt. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. “Een compact bedrijf met een goede uitstraling en kwalitatieve dienstverlening. Dat en de cultuur van Altavilla sprak me aan,” aldus Sascha. Hij vertelt hoe zijn rol binnen Altavilla uitgroeide tot medeaandeelhouder.

Op een natuurlijk wijze in het bedrijf gegroeid

Sascha: “Ik startte in 2011 als assistentprojectmanager en was daarmee de derde collega binnen het team van Bouwmanagement. Vanaf dag één voelde ik me thuis bij Altavilla. Ik kon vrij snel zelfstandig werken binnen projecten. Zo groeide ik van een assistentrol naar de zelfstandige rol die ik vandaag de dag heb. En nu begeleid ik zelf collega’s om zelfstandig projectleider te worden”.

Hoog verantwoordelijkheidsgevoel

“Als ik terug kijk op de afgelopen 8 jaar, dan heb ik me eigenlijk nooit als medewerker gevoeld, het voelde altijd als ‘mijn bedrijf’. Dat was een verantwoordelijkheidsgevoel dat ik als vanzelfsprekend had,” vertelt Sascha.

De betrokkenheid van Sascha werd bevestigd toen hij vanaf 2015 met certificaten participeerde in de onderneming. Hiermee groeide hij nog meer in het bedrijf. “Het was voor mij echt een kans. Op deze manier kon ik het bedrijf nog meer eigen maken”.

In 2018 kwamen de gesprekken op gang om de deelname als volwaardig aandeelhouder te bespreken. Sascha: “Het was even zoeken hoe we dat het beste konden aanvliegen. Mijn aandachtspunten in dit proces waren om zowel de continuïteit van Altavilla als mijn persoonlijke toekomst te waarborgen. Daar hebben we goede ondersteuning bij gehad waardoor het proces voor mij heel natuurlijk is verlopen”.

Verandering in rol

“Vanaf nu ben ik bij andere zaken betrokken dan voorheen. Denk hierbij aan het aannemen van medewerkers en investeringsbeslissingen. Dat is écht anders. Ik draag meer risico’s en heb meer verantwoordelijkheden,” vertelt Sascha, hij vervolgt: ”Maarten en Roland hebben een mooie en stabiele basis gelegd. Door mijn participatie sinds 2015, was ik al bij diverse ontwikkelingen binnen het bedrijf betrokken. Dat verliep heel eensgezind en dat voelt ook zo in de nieuwe samenstelling, nu we met 4 aandeelhouders zijn. John van Dintheren is tegelijk met mij als aandeelhouder toegetreden bij Altavilla. We kunnen goed sparren samen en hebben een hele fijne samenwerking”.

“Ik wil er voor zorgen dat Altavilla mee blijft gaan met de tijd. Ik breng graag verjonging in, door bijvoorbeeld nieuwe snufjes en technische ontwikkelingen in het bedrijf te integreren. Die rol pak ik graag,” sluit Sascha af.

Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla