John van Dinteren: partner en senior adviseur bij Altavilla

Al eerder werkte John van Dinteren samen met Maarten de Groot bij R2B Inspecties te Zaltbommel. Toen John daar in 2004 vertrok kon hij nog niet vermoeden dat hij zijn oud-collega jaren later weer zou treffen, maar nu in de rol van zelfstandig ondernemer. In 2018 startte het bedrijf van John, VD Consultancy B.V., een samenwerking met Altavilla B.V. “Er was opnieuw een goede klik met Maarten en ook met zijn compagnon Roland. Wij vulden elkaar vanuit onze expertise perfect aan”, vertelt John. De samenwerking bleek van beide kanten zo goed te bevallen dat in mei 2019 VD Consultancy en Altavilla zijn samengevoegd. John is toegetreden als partner en bouwt als senior adviseur brandveiligheid mee aan een mooie toekomst van Altavilla.

Bundeling van krachten

“Wij hadden er voor kunnen kiezen om als afzonderlijke bedrijven door te gaan en elkaar over en weer steeds in te huren. Maar in onderling overleg met Maarten en Roland kwamen wij snel tot de conclusie dat een samenvoeging tal van voordelen heeft”, stelt John. Vanuit zijn expertise en jarenlange praktijkervaring richt John zich bij Altavilla op brandveiligheid. Het bedrijf met vestigingen in Best en Capelle aan den IJssel, richt zich naast brandveiligheid ook op bouwprojectmanagement. “Altavilla richt zich met name op relatief grote en veelal complexe projecten. Het levert voor opdrachtgevers vele voordelen op wanneer al vanaf het begin van een (ver)bouwproject door specialisten wordt meegedacht over het op een slimme en verantwoorde manier implementeren van de brandveiligheid. Tevens zijn we gespecialiseerd om in bestaande gebouwen het brandveiligheidsniveau weer op het juiste niveau te brengen. Mijn expertise en jarenlange ervaring als brandveiligheidsadviseur komen daarbij natuurlijk goed van pas. Voor mij persoonlijk is het leuk dat ik nu met een heel team vakspecialisten kan samenwerken.”

Auditing en certificering

Een extra meerwaarde binnen Altavilla biedt John door het verzorgen van auditing en certificering met betrekking brandbestrijdingssystemen. Tot aan de bedrijfssamenvoeging werd John met name voor dit soort specialistische werkzaamheden door Altavilla ingehuurd. “Je kunt deze stap in alle opzichten een positieve ontwikkeling noemen. Voor ons als organisatie, maar ook voor al onze opdrachtgevers. Wij kunnen hen nog breder en krachtiger van dienst zijn”, zegt John. Daar sluit Maarten de Groot zich graag bij aan. Ook hij ziet de toetreding van John als nieuwe partner en senior adviseur als grote meerwaarde voor Altavilla. “Het maakt ons als bedrijf nog sterker en completer. Het heeft blijkbaar zo moeten zijn dat het ondernemerschap John en mij na zoveel jaar weer heeft samengebracht.”

Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla