Een waardevolle samenwerking tussen Store3D en Altavilla

Wie wel eens over de A59 richting Waalwijk rijdt, heeft het relatief nieuwe gebouw van Store3D vast wel eens gespot. Een strak rond gebouw, dat idyllisch met diverse picknicktafels aan een watertje ligt. We worden hier gastvrij ontvangen door Altavilla’s opdrachtgever Jan van Hest, al ruim 20 jaar trotse eigenaar van Store3D.

Store3D vertaalt de visie en het concept van de retailer naar een unieke winkelbeleving. Het offline stuk van de totale branding en retail activiteiten neemt Store3D voor haar rekening. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige partner voor de retailer. “Dat wordt steeds lastiger voor de winkelier”, licht Jan toe. “Je ziet dat internet steeds meer grip krijgt op de consument of koper. Nu moeten fysieke winkels zich onderscheiden met persoonlijk advies en de focus op het blij maken van de klanten. Winkelconcepten en steden moeten veranderen om in te spelen op de veranderende klantbehoefte. Beleving is hierbij erg belangrijk. Alles wat wij maken is daarom ook maatwerk.”

De samenwerking voor Van Tilburg Mode

“Store3D werkt al jaren samen met Altavilla. Wij hebben meestal vrij concrete vraagstukken rondom brandveiligheid. Als er binnen een nieuw te ontwikkelen winkelconcept een vraag opkomt of er zijn onduidelijkheden omtrent de brandveiligheid, nemen we contact op en gaan om de tafel zitten. “Het gaat dan om grote projecten waarin onduidelijk is hoe de huidige situatie in elkaar zit of hoe een gebouw volgens de huidige normen en regelgeving van brandveiligheid dienen te voldoen”, vertelt Jan

Al sinds 2013 werken Store3D en Altavilla nauw samen voor opdrachtgever Van Tilburg Mode. In verschillende fases is de enorme modewinkel en de andere gebouwen verder uitgebreid. Met zo’n 17.000m2 aaneengeschakeld winkelgebied, is Van Tilburg de grootste modewinkel van Nederland. “Bij een winkel van deze omvang, gaat het om de veiligheid van veel mensen”, stelt Jan. “Het is essentieel om zaken heel goed te onderbouwen. We laten Altavilla het Programma van Eisen en andere brandveiligheidsrapportages schrijven, zodat andere partijen daarmee vooruit kunnen. Dergelijke rapportages worden ook gebruikt voor een vergunningsakkoord. Over het algemeen merken we dat dit erg op prijs wordt gesteld door de gemeenten”.

Altavilla implementeert het Programma van Eisen niet, maar denkt mee om gelijkwaardige oplossingen te vinden voor problemen. Op grond van gelijkwaardigheidsbepaling, is het mogelijk om op een andere wijze aan brandveiligheid te voldoen, dan het Bouwbesluit in eerste instantie voorschrijft. “Zo hebben ze bijvoorbeeld ook oplossingen bedacht bij de bouw van ons eigen pand. Ons pand is 2.000m2, boven de 1.000m2 moet je normaal compartimenteren. Het is Altavilla gelukt om een gelijkwaardige oplossing te vinden dat voldoet aan de voorschriften, door deze goed te omschrijven met voldoende vluchtwegen en weinig afgescheiden ruimtes. Dat scheelt aanzienlijk in de bouwkosten, anders had ik hier een hele dure brandwerende afscheiding aan moeten brengen. Bovenal levert het een veilig gebouw op met heel veel ruimtelijkheid”, onderbouwt Jan.

Altavilla houdt zich altijd aan de wetgeving en dat is goed

Een ander project waar Altavilla en Store3D hun handen ineensloegen was bij  een retailer in Amsterdam. Daar moest een winkel worden gerealiseerd waarin nog geen brandveiligheidsvoorzieningen waren gemaakt. “Je wilt het beste resultaat zonder dat de klant op hoge kosten wordt gejaagd. Met de inzet van Altavilla is dat gelukt”, aldus Jan. “Altavilla houdt zich altijd aan de wetgeving en dat is goed. Ik kan me ook niet herinneren dat het ooit is fout gegaan. De rapportages van Altavilla worden altijd goedgekeurd door de gemeente. Dat is het voordeel wanneer je dit door een professionele partij laat uitvoeren.”

De begeleiding van Altavilla is van waarde voor ons

Op de vraag hoe de samenwerking met Altavilla bevalt antwoord Jan: “Wij hebben een soort abonnement bij Altavilla. Wanneer het nodig is, dan bel ik. Niet alle projecten zijn even complex. Soms zitten we gewoon een uurtje aan de telefoon en dan kan ik weer vooruit.” Jan vervolgt: “De begeleiding van Altavilla is van waarde voor ons. Wij komen daarmee met een goed advies en een goede onderbouwing bij onze klanten voor de dag. Het is immers verplicht om te voldoen aan de wetgeving omtrent brandveiligheid en dat kun je concreet laten zien met een rapport. Zo kunnen we de klant overtuigen en het belang aantonen. Het heeft een bewustwordingsfunctie en het is belangrijk voor de gezaghebbenden. Hierdoor weten zij dat ze de veiligheid goed voor elkaar hebben.” Jan besluit: “Ik beveel Altavilla dan ook graag aan. Het is fijn werken met betrokken mensen die alle kennis over brandveiligheid in huis hebben.”

Ook een vraag over bouwmanagement voor Altavilla?
Neem contact met ons op
Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla