Bij Altavilla ben ik betrokken bij het gehele bouwproces

“Bij Altavilla ben ik betrokken bij het gehele bouwproces”

Sinds januari 2019 versterkt Lieke van Straalen het team van Altavilla BV als projectleider. Ze vertelt over haar carrière tot nu toe en wat haar rol bij Altavilla is. Ze heeft een interessante ontwikkeling doorgemaakt. Waar ze voorheen bij een aannemer werkte als uitvoerder en op de bouw schakelde tussen onderaannemers, zit ze nu in het voortraject al aan tafel om mee te coördineren in planvorming, ontwerp en vergunningaanvraag van een project.

 

Omarmen van een nieuwe rol

Lieke vertelt enthousiast over haar nieuwe rol bij Altavilla. “Vanuit mijn achtergrond, HBO Bouwkunde en mijn eerder functies, beschik ik over de nodige bouwtechnische kennis, die tijdens een bouwproject noodzakelijk is. In mijn nieuwe functie bij Altavilla ben ik al in het voortraject van een bouwproject betrokken. Hierin denk ik mee over de totstandkoming van het ontwerp van een gebouw. Op basis daarvan vormen we een plan en vervolgens gaan we de juiste aannemers selecteren voor de uitvoering. Dat is een wezenlijk verschil met de rol die ik hiervoor bij aannemer BMV had. Daar was ik het aanspreekpunt voor de verschillende onderaannemers en lag de focus puur op de uitvoering van een project,” vertelt Lieke.

 

Betrokken bij het gehele bouwproces

“Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Het toeval wilde dat ik de vriendin van Mark Lepelaars, bouwmanager bij Altavilla, ken en daardoor met hem in contact kwam. We raakten in gesprek over ons vakgebied en concludeerden dat er mogelijk een mooi raakvlak ligt tussen mijn ervaring en het werk bij Altavilla. Zo is het balletje gaan rollen en ben ik voor een kennismakingsgesprek bij Altavilla aan tafel gekomen,” legt Lieke uit. “Hoewel ik bij een aannemer in een andere rol werkte, raakte ik geïnteresseerd in de functie van projectleider bij Altavilla. De afwisseling om betrokken te zijn bij meerdere projecten, die zich in verschillende fases bevinden, spreekt mij aan. In deze nieuwe functie heb ik een adviserende rol naar de klant toe om het complete bouwproces van begin tot eind in goede banen te leiden. Zo communiceer ik nu bijvoorbeeld met veel meer partners die bij de ontwikkeling van een bouw betrokken zijn,” licht Lieke toe.

 

Vanuit een open bedrijfscultuur betrokken bij projecten

Zowel Lieke als Altavilla raakten snel overtuigd dat er een goede match is. “Los van de vernieuwende werkzaamheden en ontwikkeling in mijn carrière, spreekt de open bedrijfscultuur binnen Altavilla mij aan. Roland en Maarten maken echt onderdeel uit van de werkvloer,” vertelt Lieke. “Als projectleider ben ik momenteel betrokken bij het project voor de Van Berkel Groep. Altavilla begeleidt Van Berkel in het ontwerptraject en de realisatie van een nieuw hoofdkantoor en de onderhoudswerkplaats op een terrein van meer dan 5 hectare. Ik denk hierbij mee over het ontwerp, zoek een constructeur en installateurs en zorg voor goed overleg tussen alle partijen. Daarnaast ben ik bij het lopende project ’t Gasthoês betrokken, waar we in de fase zijn dat de revitalisering gaat starten. Ik ga deze bouwfase mee in goede banen leiden. Denk hierbij aan controle op de uitvoering van de bouw, deelnemen aan bouwvergaderingen en contacten onderhouden met de gemeente,” vertelt Lieke.

 

Doorontwikkeling binnen Altavilla

“Wat me in de werkwijze van Altavilla aanspreekt, is dat we altijd in teamverband werken. Bij elk project werk je met een collega samen, in wisselende teams. Zo leert iedereen van elkaars werkwijze en kan iedereen ook goed met elkaar samenwerken,” vertelt Lieke. “Het is mijn doel om een project meer zelfstandig te gaan leiden. Door mijzelf verder te ontwikkelen, wil ik uitgroeien tot een echte spin in het web binnen Altavilla,” besluit Lieke.

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla