“De perfecte start als aankomend bouwprojectmanager”

Maak de perfecte start van je carrière als aankomend bouwprojectmanager bij Altavilla B.V.

We spreken met Mark Lepelaars, inmiddels sinds 2016 werkzaam bij Altavilla B.V. als aankomend bouwprojectmanager. Na zijn studie bouwkunde kwam Mark in gesprek met Altavilla B.V. voor de vacature van aankomend bouwmanager. Lees hier het verhaal van Mark, hoe hij zich in die jaren heeft ontwikkeld en hoe hij bewust voor bouwmanagement heeft gekozen.

Met een bouwtechnische achtergrond ben je perfect geknipt voor een bouwmanagementfunctie

Mark: “Ik heb bouwkunde, met de specialisatie bouwtechniek, gestudeerd aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Ik heb tijdens mijn stages ervaring opgedaan in de uitvoering en de werkvoorbereiding bij een grote aannemer. Na mijn studie ben ik 5 maanden gaan reizen. In die periode werd ik benaderd door Roland Simons van Altavilla, met de vraag of ik interesse had in de functie van aankomend bouwmanager bij Altavilla. Vanaf het eerste gesprek was er een klik en voelde ik een gemoedelijke sfeer. Alhoewel ik in eerste instantie bouwmanagement niet direct koppel aan een bouwtechnische opleiding, heb ik bewust gekozen voor Altavilla en deze functie. Mijn eerste baan na mijn opleiding was dus een feit.”

“Bouwprojectmanagement is niet iets dat je per se op je opleiding leert, dat kun je ook in de praktijk leren. Mijn bouwtechnische achtergrond bleek erg handig in een bouwmanagementrol. Het voordeel is dat je goed en inhoudelijk met architecten, adviseurs en opdrachtgevers kunt overleggen”, legt Mark uit, “Dat had ik zelf niet direct zo gezien, maar is inmiddels wel zo gebleken.”

Vanaf dag één betrokken bij projecten

Mark: “Wat ik zo waardeer bij Altavilla is dat ik direct betrokken word bij de bedrijfsprocessen, ik weet wat er speelt binnen de organisatie en mijn mening en ideeën worden ook echt gewaardeerd. We hebben een klein en hecht team, dat is opgedeeld in bouwprojectmanagers en brandveiligheidsadviseurs. Het klikt onderling goed en samen werken we aan de mooiste projecten door heel Nederland. We werken per project vaak in teams van twee of meer collega’s, zodat niet alle kennis en belasting bij één persoon ligt. De afwisseling in projecten en de samenwerking met collega’s is leuk en leerzaam, want iedere collega heeft een eigen aanpak”, gaat Mark verder.

Als bouwprojectmanager maak je het bouwproces van A tot Z mee

Wanneer je een functie als bouwprojectmanager hebt, dan maak je een bouwproces van A tot Z mee. Mark: “Waar ik bij het aannemersbedrijf enkel de realisatie op me nam, maak ik nu als bouwprojectmanager het hele proces mee, van ontwerpfase tot aanbesteding en uitvoering tot nazorg. Dat maakt het werk leuk en divers. Zo heb ik projecten lopen die in de ontwerpfase zitten, maar ook waar we al bezig zijn met de uitvoering. De ene dag ben ik bezig met een kantoorgebouw, de andere dag met een attractiepark. Het gaat erom dat je het proces kan leiden en begeleiden, wat het project dan precies behelst maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het gaat erom dat je de juiste mensen aan tafel hebt en houdt en dat iedereen zijn werkzaamheden goed uitvoert. Samen met de opdrachtgever stellen we een plan van aanpak op. We maken een selectie van architecten, adviseurs, constructeurs en later aannemers en installateurs. Elk project is maatwerk”, vertelt Mark.

De praktijk is een goede leerschool en stimuleert je persoonlijke ontwikkeling

Mark is bij Altavilla B.V. gestart in een junior functie, nadat hij zijn opleiding had afgerond. Mark: “We werken binnen een project altijd volgens een taakverdeling, afhankelijk van het project en ieders agenda. Een senior collega bewaakt het geheel. Als junior/medior ben ik meer uitvoerend en praktisch bezig. Veel werkzaamheden lopen vaak door elkaar heen. In samenwerking met mijn collega’s heb ik veel van de praktijk geleerd en heb ik me het bouwmanagementvak eigen gemaakt.”

De vrijheid om zelf zaken op te pakken

Mark: “Als je voldoende ambitie hebt, dan zijn er mogelijkheden en krijg je bij Altavilla de vrijheid om zaken zelfstandig op te pakken. Toen ik hier kwam werken trok ik bepaalde onderdelen al snel naar me toe. Ik heb altijd de back-up en ondersteuning van mijn collega’s. Dat voelt goed. Het is natuurlijk heel persoonlijk hoe iemand zich in zijn werk wil ontwikkelen. Binnen Altavilla wordt groei en ontwikkeling ontzettend gestimuleerd. Door te leren van collega’s of door te verbreden of specialiseren middels cursussen.”

Wij zijn op zoek naar een aankomend bouwprojectmanager

“Wij zijn op zoek naar iemand die gepassioneerd is voor bouwen en het leuk vindt om bouwprojecten te managen. Sluit je net je studie af en ben je op zoek naar een leuke baan? Neem dan Altavilla zeker in overweging. Die stap heeft me echt de beste start van mijn carrière gegeven. Heb je een gevoel voor humor en spreekt werken in een hecht team je aan? Twijfel dan niet en kom gewoon eens kennismaken”, besluit Mark.


Bekijk de vacature Aankomend Bouwprojectmanager »

Ook een vraag over bouwmanagement voor Altavilla?
Neem contact met ons op
Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla