Onze diensten

brandveiligheidsadvies

bouwregie

training & opleiding

onderzoek

Waarom, hoe en wat?

Mensen zijn onze absolute prioriteit. Wij stimuleren onze medewerkers in hun zelfontplooiing. Daarnaast zijn we er voor onze klanten door hen bij te staan in hun vraagstukken. Wij zijn ondersteunend, motiverend en zoeken altijd naar verbetering van onze service.

Doelgericht, verantwoord, inspirerend en lerend.

Brandveiligheidsadvies, bouwregie, opleidingen & trainingen en onderzoek.

Waarom, hoe en wat?

Waarom

Mensen zijn onze absolute prioriteit. Wij stimuleren onze medewerkers in hun zelfontplooiing. Daarnaast zijn we er voor onze klanten door hen bij te staan in hun vraagstukken. Wij zijn ondersteunend, motiverend en zoeken altijd naar verbetering van onze service.

Hoe

Slim en verantwoord, inspirerend en
lerend samenwerken.

Wat

Brandveiligheidsadvies, bouwregie, opleidingen & trainingen en onderzoek.

Verhalen en projecten

Vier nieuwe afstudeerders gestart

In februari zijn er weer vier nieuwe studenten bij acuro gestart. Mink, Amber, Dennis en Fleur stellen zich voor:

Contouren Wijzelaar worden zichtbaar

In de schoolvakantie heeft de aannemer nog een paar weken doorgewerkt en de structuur van de nieuwe school opgebouwd.

Stadhuistoren Eindhoven

Analyse brandwerendheid van de staalconstructie van de Stadhuistoren te Eindhoven

Bedrijfsverplaatsing NTS Eindhoven

Bij de ontwikkeling van de NTS Campus op industrieterrein de Hurk in Eindhoven heeft acuro samengewerkt met SUAR Eindhoven. De bedrijfsverplaatsing van NTS CombiMetaal vanuit Bergeijk naar de nieuwe campus was één van de te nemen stappen.

Bouw grootste uitbreiding Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland werd anderhalf keer zo groot. Over een oppervlak van zeven hectare werd een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied gerealiseerd.

Doorlopend brandveiligheidsadvies voor woningcorporatie Mooiland

Mooiland is een woningcorporatie die ruim 50.000 mensen in 22.000 woningen huisvest, verspreid over Gelderland, Limburg en Noord-Brabant.

Nieuwbouw voor Vanderlande Industries

Acuro realiseert voor Vanderlande diverse nieuwbouwprojecten. In veel gevallen waren we betrokken vanaf de initiatieffase tot en met de nazorg van het project. Naast projectmanagement hebben we meermalen ook zorggedragen voor het brandveiligheidsadvies.

Nieuwbouw Van Berkel Groep

Acuro heeft Van Berkel in het ontwerptraject en de realisatie van dit nieuwe hoofdkantoor begeleidt en de onderhoudswerkplaats op een totaal terrein van meer dan 5 hectare.

Nieuwbouw IKC de Bunders officieel ondertekend!

Opdrachtgever, aannemer en installateurs: een driespan dat er samen voor gaat zorgen dat nieuwbouw De Bunders gerealiseerd wordt.

Brandveiligheidsadvies voor uitbreiding Chugoku Paints

Chugoku Paints BV is een van oorsprong Japans bedrijf dat innovatieve coating technologieën produceert en levert. Hun producten worden gebruikt voor de maritieme, protectieve en jacht sector. Ze hebben onlangs flink geïnvesteerd in een nieuwe productiefaciliteit en laboratorium in Nederland.

Nieuwe afstudeerders stellen zich voor

In februari zijn er weer twee nieuwe enthousiaste studenten bij acuro gestart. Beiden met een uniek en interessant vraagstuk. Niek en Joris stellen zich voor:

Nieuw in het team: Evert de Leeuw

Evert de Leeuw is sinds 1 januari onderdeel van het team van Acuro. Ondanks zijn recente start is hij geen nieuw gezicht. Evert over zijn eerste weken: ‘Werken bij Acuro voelt niet nieuw, wel goed’.

Afstudeerders stellen zich voor

In september zijn er maar liefst vier nieuwe scholieren bij ons gestart. Twee als stagiair en twee voor een afstudeerproject. Sibe, Mirjam, Samira en Joey stellen zich voor en vertellen over hun eerste weken:

Uitbreiding Basisschool Maria ter Heide

“Door de sterke aanwas van nieuwe leerlingen is basisschool Maria ter Heide in Mariaheide toe aan meer ruimte. Met deze behoefte is er een plan ontwikkeld waarbij de leerlingen naar school kunnen blijven gaan, terwijl de werkzaamheden kunnen worden gestart.

Welkom in het team!

Maarten, Joost en Nick zijn sinds de zomer allemaal in vaste dienst. Hun afstudeerstage liepen ze bij Acuro en dat is van beide kanten goed bevallen. We zijn erg blij dat zij het team komen versterken.

Van evenementensector naar brandveiligheid: Sebastiaan nam de sprong

Hij had drie goedlopende bedrijven in de evenementenbranche, maar ruim twee jaar geleden gooide Corona roet in het eten. Sebastiaan van Nooten, tevens vrijwilliger bij de brandweer, ging op zoek naar iets anders: ‘Ik kende maar één vakgebied, dat was de evenementensector. Die lag plat dus ik ging op zoek naar iets anders passends. Het thema ‘brand’ bleef mijn interesse wekken en Acuro bleek de perfecte match.’

Tygho over zijn eerste jaar Acuro: “Ik heb hier mijn passie ontdekt”

Tygho van Stam is 22 jaar en een jaar officieel werkzaam bij Acuro BV. Als kind droomde hij van een baan bij de politie, maar voor zijn afstudeerstage kwam hij terecht bij Acuro. Daar ondervond hij hoe leuk werken in de brandveiligheid is. Tygho: “Brandveiligheid was een onderbelicht onderwerp tijdens mijn studie. Ik ontdekte dat hier mijn passie ligt.”

Afstuderen bij Acuro: ‘het is meer dan een sprinkler en een brandmelder’

Joost, Maarten en Nick. Drie jonge honden met een andere achtergrond, maar dezelfde ambitie: afstuderen bij Acuro. Na een kort gesprekje aan de lunchtafel weten we meer over hun tijd bij Acuro en waar zij zich de komende maanden mee bezighouden.

Oplevering nieuwe locatie van NTS in Nijmegen

Afgelopen week vierden we op gepaste wijze de officiële oplevering van het kantoor van NTS op de NovioTech Campus in Nijmegen. Wij hebben het projectmanagement verzorgd van het volledige traject van idee tot oplevering. Na NTS Combimetaal en NTS Precision, beiden te Eindhoven, is dit het derde project dat wij in samenwerking met meerdere partners voor de NTS Groep gerealiseerd.

Een 10.000 m2 bedrijfspand brandveilig maken en ondertussen de productie laten doorlopen

Klingele Paper & Packaging Group verhuisde van hun locatie in Elst naar een groter pand van 10.000 m2 in Nijmegen. Het is een pand uit de jaren 80 en de van het gebouw voldeed niet meer aan de wet- en regelgeving. Willem Lijftogt, Hoofd Administratie, ging op zoek naar deskundige ondersteuning en kwam in contact met Acuro B.V. Zo startte het project om het gebouw weer brandveilig te krijgen en de sprinklerinstallatie te voorzien van een inspectiecertificaat.

Samen brengen we de brandveiligheid in de zorg naar een hoger niveau

In de regio Amsterdam  hebben zorginstellingen, Brandweer Amsterdam Amstel- land, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en de gemeente Amsterdam het Convenant Brandveiligheid in de Zorg ondertekend. Het doel hiervan is om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor het verbeteren van de brandveiligheid binnen zorginstellingen. In het kader van dit Convenant is het Amsterdam UMC, locatie VUmc het project Brandveilige Zorg gestart. Acuro B.V. was betrokken bij dit project als brandveiligheidsadviseur.

Nieuwe fabriek voor NTS Norma Drachten

NTS Norma is een hightech eerstelijns toeleverancier, die complete mechatronische systemen ontwerpt, produceert en samenstelt. Op dit moment zitten ze nog op een oude locatie, maar willen graag naar een nieuwe locatie met een zwaar geconditioneerde fabriek. Aan Acuro de taak om NTS Norma in alle opzichten te ontzorgen.

Nieuwe basis voor De Bunders – Verdi

Soms is het tijd voor een nieuw gebouw. Zo ook voor basisschool De Bunders – Verdi in Veghel. De basisschool staat er al sinds 1977 en is na 40 jaar toe aan vernieuwing.

Revitalisering ’t Gasthoes

‘t Gasthoês is het sociaal-cultureel centrum in Horst. Dit pand uit 1901 zal worden gerevitaliseerd, waarbij het geschikt dient te worden gemaakt om als multifunctioneel gebouw muziek, dans, kunst, cultuur en literatuur te herbergen. Het centrale hart van dit gebouw wordt ook wel “de Herberg” genoemd.

VU Medisch Centrum

Wij hebben het poligebouw en de kliniek van het VU Medisch Centrum (VUmc) gescand op brandveiligheidsregelgeving.

Industrieel erfgoed krijgt nieuw leven

Al meer dan 100 jaar staat op de Wolverstraat in Duizel een voormalige Agio fabriek. Tot 10 maanden geleden. Het oudste stukje van de fabriek wat na de nieuwbouw van Agio Cigars in 2016 al jaren leeg stond, is getransformeerd tot een moderne dierenkliniek voor Anicura.

Brandveiligheidsadvies Huygensgebouw voor Radboud Universiteit Nijmegen

Het Huygensgebouw is het hoofdgebouw van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit Nijmegen. Technisch dienstverlener Croonwolter & Dros heeft ons gevraagd hen te ondersteunen met advies met betrekking tot de sprinkler-, brandmeld-, ontruimingsalarm- en rookbeheersingsinstallatie in het pand.

MC Slotervaart

Wij zijn sinds lange tijd de huisadviseur voor brandveiligheid van het MC Slotervaart. Waar we destijds begonnen met het verhelpen van een brandcompartimenteringsprobleem met betrekking tot de liften, hebben we vandaag de dag een Integraal Plan Brandbeveiliging (IPB) voor het MC Slotervaart opgesteld dat op dit moment wordt uitgerold.

Herontwikkeling van ‘Het Klooster’ in Nuenen

Al enkele jaren werkt de gemeente Nuenen aan een plan voor een grote verbouwing en de exploitatie van Het Klooster. Wij verzorgen namens de gemeente Nuenen het projectmanagement voor deze verbouwing.

Altavilla en Incendio bundelen krachten: samen verder als Acuro

Op 1 november 2021 hebben Altavilla B.V. en Incendio B.V. officieel de handen ineengeslagen. De twee toonaangevende bedrijven op het gebied van brandveiligheidsadvies en bouwprojectmanagement fuseren. Met ingang van 1 januari 2022 gaan zij samen verder onder de nieuwe naam ‘Acuro’.

Snelle realisatie van derde parkeergarage bij Vanderlande

Wij voeren het projectmanagement uit bij de realisatie van de derde parkeergelegenheid en extra bedrijfshal van liefst ca. 4000m2 op het terrein van Vanderlande in Veghel.

Succesvolle metamorfose NATO Industrieel Complex in Brunssum

Wij waren betrokken bij de geplande verhuizing van de USAG-basis van Schinnen naar Brunssum.

Vanderlande Gebouw 60

Wij voeren voor Vanderlande het projectmanagement uit van de ontwikkeling van het nieuwe kantoor Gebouw 60. Dit kantoorgebouw is circa 15.000 m2 groot, het geeft ruimte aan 800 werkplekken, bevat een bedrijfsrestaurant en een sportruimte. Tegen het gebouw komt een parkeergarage met on top een mooie tuin.