Brandveiligheidsadvies voor bedrijfshal Suez Recycling Services

Suez Recycling Services locatie Delft verwerkt en recyclet afval dat zij inzamelt. Bouw- en sloopafval, bedrijfsafval en (grof) huishoudelijk afval worden in één van de oorspronkelijke bedrijfshallen van de Nederlandse Kabelfabriek (NKF) gesorteerd en gescheiden in diverse materiaalstromen. De historische hallen van de NKF zijn opgericht in de periode 1914 – 1950.

Suez heeft Altavilla opdracht gegeven om te beoordelen op welke wijze in de bedrijfhal van Suez, met een oppervlakte van circa 17.500 m2, een acceptabel brandveiligheidsniveau kan worden behaald.

Op basis van het fysisch brandmodel en een vorm van risicobenadering met gebeurtenissenboom zijn de noodzakelijke brandveiligheidsvoorzieningen bepaald.

Het oorspronkelijke NKF-hallencomplex gelegen aan de oever van de Schie, met een oppervlakte van ruim 70.000 m2, krijgt momenteel gefaseerd een herbestemming. Dit industriële erfgoed ondergaat een transitie naar woon- en werkwijk. Er vestigen zich allerlei kleine bedrijfjes, ateliers en initiatieven.

 

Project details

Opdrachtgever Suez Recycling Services
Projecten afvalrecycling
Activiteiten brandveiligheidsadvies
Periode juni – september 2017
Trefwoorden Industrie

Een project van

Pim van Rede
Senior adviseur
 

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla