Een waardevolle bijdrage voor de Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht is een researchuniversiteit met expertise in zeven faculteiten die gezamenlijk het gehele wetenschappelijke spectrum van onderzoek en onderwijs bestrijken. Altavilla B.V. is sinds 2013 werkzaam voor Universiteit Utrecht. Tijd om eens een kijkje achter de schermen te nemen. We gaan in gesprek met Herm Broekhuizen, hoofd Projectmanagement van de Directie Vastgoed & Campus.

Hoe ziet de samenwerking er uit?

Broekhuizen: ‘Sinds enkele jaren wordt Altavilla op projectbasis ingehuurd door de afdeling Projectmanagement van de Directie Vastgoed & Campus. Tot op heden zijn Sascha Jost en Maarten Thijssens de medewerkers geweest die Altavilla hierbij vertegenwoordigen en het projectmanagement verzorgen van diverse brandveiligheidsprojecten. De samenwerking met Sascha en Maarten verloopt buitengewoon goed. Sascha en Maarten werken zeer zelfstandig en klantgericht. Ze zijn vakbekwaam, gemotiveerd en gedreven. Daarnaast voelt de samenwerking vertrouwd en is collegiaal.‘

Projectmanagement in combinatie met brandveiligheid

De grootste opdracht die Altavilla B.V. de afgelopen jaren voor Universiteit Utrecht heeft verricht is de vervanging van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. De universiteit is groot, het heeft veel gebouwen op De Uithof, de binnenstad en op de International Campus Utrecht. In 18 gebouwen waren de brandmeldinstallaties verouderd en dienden op relatief korte termijn te worden vervangen. Het doel was om aan de richtlijnen van de Universiteit en het bouwbesluit te voldoen waarbij de veiligheid van medewerkers, studenten en bezoekers voorop stond.

Broekhuizen: ‘Met zoveel panden en zoveel verschillende gebruikers wisselen ruimtes nog weleens van functie. De brandmeldinstallaties werden dan niet altijd mee veranderd. Dat is nu weer op orde. Alle geïnstalleerde systemen zijn gecertificeerd door een geaccrediteerde inspectie-instelling en voldoen weer aan wet- en regelgeving.
Door de zorgvuldige en uniforme voorbereiding, aanpak en afronding van deze projecten kan ook het beheer van deze installaties weer worden geborgd.’

 

Ook een vraag over bouwmanagement voor Altavilla?
Neem contact met ons op
Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla