Frank van den Maagdenberg behaalt BREEAM Expert certificaat.

In maart 2017 heeft Frank van den Maagdenberg zijn certificaat BREEAM Nieuwbouw en Renovatie Expert behaald. Hiermee maakt Altavilla B.V. weer een positieve stap voorwaarts in de duurzame ontwikkeling van gebouwen. BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. 

Waar komt BREEAM vandaan?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De Dutch Green Building Council heeft met hulp van marktpartijen deze richtlijn geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt. Daarom is NL toegevoegd aan het keurmerk.

Frank vertelt over BREEAM

‘Om BREEAM expert te worden doe je een online toets, een cursus en een bijpassende opdracht waarmee je aantoont de systematiek van BREEAM te beheersen. Het doel is dat je de juiste ‘know how’ en ‘how to’ in huis hebt om duurzaam bouwen efficiënt te realiseren. Wat voor mij vooral een eye opener was, is dat je met relatief weinig kosten veel duurzaamheidsmaatregelen kunt toepassen in een gebouw. De investering is vaak niet heel veel groter dan bij traditioneel bouwen. Zeker interessant dus! Daarbij is het zo, dat de overheid de BREEAM systematiek met subsidies stimuleert, dat maakt duurzaam bouwen dus heel interessant. Denk hierbij aan de toepassing van zonnepanelen, waterverbruik, afval scheiden, mensen informeren over openbaarvervoer, mensen stimuleren om de trap te nemen enz.’ Aldus Frank.

Wat zijn de voordelen van BREEAM?

BREEAM is erg breed met betrekking tot het invoeren en doorvoeren van duurzaamheid binnen gebouwen en hun omgeving. Frank geeft enkele voorbeelden hiervan:

  • Het toepassen van triple glas, in plaats van dubbelglas. Dat is energiebesparend, én het levert minder geluidoverlast op. Het is dus ook een echte meerwaarde voor de gebruiker van het gebouw.
  • Voldoende daglicht en uitzicht op de werkplek, is ook een BREEAM uitgangspunt. Dat levert een betere werkomgeving op. Maar denk ook aan een belichtingsplan door het gehele pand, de verlichting is zo afgesteld dat het alleen maar die hoeveelheid licht geeft die noodzakelijk is. Dat is energiebesparend én levert overal dezelfde lichtintensiteit op.
  • Ook met betrekking tot transport op het terrein van een gebouw/gebouwen wordt BREEAM doorgevoerd. Denk aan een apart pad naar de bushalte zodat mensen niet zo ver hoeven te lopen. Of dat er op het terrein (liefst) geen kruisingen met gemobiliseerd verkeer en voetgangers plaatsvindt, dat is dan weer vanuit veiligheidsoogpunt.

Interessant voor klanten van Altavilla B.V.

Met een BREEAM Expert kan Altavilla B.V. meer werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren en hoeven zij dat niet meer uit te besteden. Daarmee kan aantoonbaar worden gemaakt dat een project daadwerkelijk een duurzaam project is, wat vandaag de dag erg belangrijk is en sterk erkend wordt.

Met het oog op de Europese Energie- en klimaatdoelstellingen voor 2020 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidieregelingen op het gebied van schone en duurzame energie. Investeren in een duurzaam en gezond bedrijfspand biedt diverse mogelijkheden voor subsidie. Altavilla B.V. begeleidt klanten bij een BREEAM-NL certificaat op hun gebouw om zo een aanzienlijk fiscaal voordeel te behalen over de investering.

Lees hier meer over BREEAM »

 

Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla