Gemeente Rijswijk | Huis van de Stad

Het monumentale pand aan de Generaal Spoorlaan in Rijswijk, het voormalige stadhuis, zal worden herontwikkeld voor Gemeente Rijswijk. Het doel is om het gebouw in stand te houden en opnieuw in te richten met verschillende bestemmingen en functies. Wij hebben onder de vlag van Sweegers en de Bruijn het voorlopige ontwerp voor dit project samen tot stand gebracht, waarbij wij de brandveiligheidsaspecten voor onze rekening hebben genomen. Dit ontwerp is inmiddels geaccordeerd door de gemeenteraad.

Vervolgens is het ontwerp doorontwikkeld tot een definitief ontwerp voor de publieksfuncties. Inmiddels heeft de gemeenteraad van Rijswijk op 12 december 2017 ingestemd met het voorstel voor een investeringsbudget voor het gefaseerd uitvoeren van het Huis van de Stad. Projectwethouder Ronald van der Meij: “De afgelopen maanden is veel werk verzet om tot een gedegen plan voor het Huis van de Stad te komen. Behalve naar de bouwkundige aspecten, is ook veel aandacht uitgegaan naar het risicomanagement. De instemming van de gemeenteraad is dan ook een belangrijke mijlpaal voor de toekomst van het Huis van de Stad.” Lees hier meer over de instemming van de gemeenteraad »

Rijswijks College wil Huis van de Stad realiseren in oude stadhuis

Het Rijswijkse college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad een voorstel gedaan om een nieuwe bestemming te geven aan het oude stadhuis van Rijswijk. Het plan bevat een grondige renovatie van het huidige iconische gebouw aan de Generaal Spoorlaan. Ook staat in het voorstel hoe verschillende organisaties zich gefaseerd in het gebouw zullen huisvesten, om samen een écht Huis van de Stad te maken. Lees meer op de website van Gemeente Rijswijk »

 

Project details

Opdrachtgever Sweegers en de Bruijn
Projecten Herontwikkeling oude stadhuis Gemeente Rijkswijk
Activiteiten Brandveiligheidsadvies
Periode Medio 2016 - heden
Trefwoorden Overheid

Een project van

Pim van Rede
Senior adviseur
 

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla