Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis professionaliseert met behulp van Altavilla B.V.

Het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) is in januari 2016 ontstaan uit een fusie tussen het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg en het Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk. Altavilla B.V. is al jaren nauw betrokken bij beide ziekenhuizen op het gebied van brandveiligheid en bouwmanagement. We gaan in gesprek met Erik Arkes, Hoofd Techniek & Onderhoud van ETZ.

Even voorstellen

Erik Arkes is inmiddels 12,5 jaar werkzaam voor ETZ (voorheen voor Elisabeth Ziekenhuis). Eerst vanuit de functie Hoofd Techniek & Bouw en sinds 1 januari 2016 vanuit de functie Hoofd Techniek & Onderhoud. ‘Ik ben verantwoordelijk voor al het onderhoud van de gebouwgebonden installaties, denk hierbij ook aan telefonie en de brandmeldinstallaties. Ik ga niet over de techniek en het onderhoud van de medische installaties.’ Aldus Erik. ‘Sinds de fusie ligt mijn focus wat meer op brandveiligheid en minder op bouwmanagement, daar is mijn collega Nicole van Hout verantwoordelijk voor. Ook voor het Tweesteden Ziekenhuis was Altavilla geen vreemde, dus de samenwerking liep na de fusie op vertrouwde wijze voort.’

Brandveiligheidsplan optimaal doorgevoerd

‘In 2009 zijn wij samen met Altavilla een groot renovatieplan op het gebied van de brandveiligheid van het Elisabeth Ziekenhuis gestart. Dit was nodig om de gebruiksvergunning te borgen en om te blijven voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving met betrekking tot brandveiligheid. Altavilla en ETZ hebben samen binnen dit project het gehele plan, de planning, de ontruiming, de certificeringen en de contacten met (externe) partijen uitgevoerd. Dat project is nu grotendeels afgerond.’ aldus Erik. ‘De mensen van Altavilla hebben gedurende dit traject veel expertise ingebracht waar wij die zelf mistten. Daarnaast is gebleken dat zij een perfecte gesprekspartner voor bijvoorbeeld brandweer en overheid zijn, om samen tot de beste oplossingen te komen.’

Bouwmanagement: de oplevering van 14 OK’s

Erik: ‘Op het gebied van bouwmanagement hebben we, na velen projecten in de afgelopen jaren met Altavilla, in maart van dit jaar de renovatie van 14 OK’s opgeleverd. Dit was een project, waar we de afgelopen 2 jaar in een team van aannemers, adviseurs en opdrachtgever heel transparant hebben samengewerkt. Veel van de dagelijkse werkzaamheden en het bouwmanagement hebben we zelf gedaan. Daar waar de capaciteit of kennis ontbrak zochten we de samenwerking op. Roland Simons, van Altavilla, heeft bijvoorbeeld alle vergaderingen geleidt. Ideaal, want hij kan als onafhankelijke partij zijn visie geven en komt met waardevolle tips. Zijn kennis is natuurlijk breed omdat hij op meerdere plekken komt.’

‘Dit was een uitdagend project omdat de OK’s zoveel mogelijk in bedrijf moesten blijven. Om de beurt waren de OK’s buiten bedrijf en zo hebben we de renovaties doorgevoerd. Het was interessanter om het op deze manier aan te pakken, dan een tijdelijke OK te

Ook een vraag over bouwmanagement voor Altavilla?
Neem contact met ons op
Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla