Maarten de Groot organiseert tweede jongerenbouwreis voor HomePlan

Van 23 februari t/m 3 maart vertrekt Maarten de Groot met een groep van 6 jongeren en 2 andere ouders naar Nicaragua voor HomePlan. Deze bouwreis is niet zomaar een reis, het is een reis die de allerarmsten een nieuwe toekomst brengt. Zij gaan gedurende hun verblijf actief meewerken aan het bouwen van een nieuw huis voor de allerarmste inwoners van Nicaragua. Dit doen zij in samenwerking met partnerorganisatie TECHO en de bewoners zelf. Gedurende de bouwdagen leven de jongeren samen met de gezinnen voor wie zij een huis bouwen. Zo ontstaat er in een korte tijd een bijzondere band met elkaar. 

Waarom een jongerenbouwreis

Maarten vertrok in 2009 zelf naar Mexico voor zijn eerste bouwreis met HomePlan. Sindsdien is hij, met Altavilla B.V., actief betrokken bij het organiseren van bouwreizen en fondswerving. Hij heeft inmiddels 5 bouwreizen gemaakt naar Mexico en Nicaragua, waarvan 3 als organisator. In 2014 kwam hij met het idee om zo’n bouwreis ook mogelijk te maken voor jongeren. Hij is van mening dat het voor iedereen een leerzame ervaring is, en dat het in het bijzonder voor jongeren goed is om meer realiteit te krijgen bij de levensomstandigheden en problematiek in arme landen.

De lokale partnerorganistie TECHO, waarmee HomePlan o.a. nauw samenwerkt, bestaat (ook) uit een grote groep studenten die op vrijwillige basis bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmsten in hun land. TECHO brengt zo twee groepen samen die veel van elkaar kunnen leren. En daar sluit de jongerenbouwreis van HomePlan perfect op aan.

HomePlan biedt een huis, thuis en toekomst

De huizen die tijdens zo’n bouwreis worden gebouwd, zijn van hout. Hierdoor blijven de kosten laag en wordt lokale productie en arbeid gestimuleerd. Het huis is niet het hoofddoel, maar een middel om ontwikkelingen van de arme gezinnen mogelijk te maken. De families voor wie het huis gebouwd wordt, dragen hun steentje bij aan hun nieuwe woning; ze helpen waar mogelijk zelf mee, betalen een klein bedrag en verzorgen een warme maaltijd voor de bouwers. Op deze manier zijn ze ook echt betrokken en hebben ze het gevoel dat ze het huis kopen en dat het van hen is. Na de oplevering van het huis begint de ontwikkeling pas echt. De lokale partner TECHO zorgt voor ontwikkeltrajecten op het gebied van o.a. gezondheidszorg en educatie. Ook worden aan geselecteerde gezinnen microkredieten verstrekt, hiermee kunnen mensen hun eigen bedrijfje opstarten en zo in hun eigen inkomsten voorzien.

Elke donatie is welkom!

Spreekt jou dit aan en wil je een bijdrage leveren? Dat kan. Elke donatie voor HomePlan is welkom en maakt het mogelijk om nog meer huizen en begeleiding te bieden aan de gezinnen in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Mocht je zelf graag een keer willen deelnemen aan een bouwreis, dan kan dit ook. Stuur voor meer informatie een e-mail naar Maarten de Groot: [email protected]

Ook een vraag over bouwmanagement voor Altavilla?
Neem contact met ons op
Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla