Succesvolle oplevering De Vijfmaster in Veghel

In december 2016 is de multifunctionele accommodatie van De Vijfmaster in Veghel opgeleverd. Altavilla heeft het projectmanagement vanaf de ontwerpfase geregisseerd en heeft daarnaast de directievoering en het toezicht verzorgd voor de Gemeente Veghel en Skipov. Richard Kinderdijk van de Gemeente Veghel en Ellen Vos van Skipov vertellen over dit project en over hun samenwerking met Altavilla.

Richard Kinderdijk van Gemeente Veghel vertelt:

De Vijfmaster is een luxe gebouw waarbij een wijkgebouw, basisschool en gymzaal zijn samengevoegd tot één gebouw. Alle drie de gebruikers gaan er qua voorzieningen op vooruit ten opzichte van de oude situatie waarbij sprake was van drie losse gebouwen.
In zijn geheel is het een kleiner gebouw, dan wanneer je 3 losse gebouwen moet bouwen. We zijn heel slim en multifunctioneel met ruimten en inzetbaarheid van de verschillende delen van het gebouw omgegaan. Dat is duidelijk zichtbaar doordat ruimten van elkaar gescheiden worden door middel van grote schuifwanden. Er is een centrale aula en de gymzaal is tevens inzetbaar voor evenementen.
Er is rekening gehouden met duurzaamheid. Door de integratie van grondbuisventilatie kan de lucht in het gebouw eenvoudig verwarmt en gekoeld worden. Ook is onder meer in het gehele gebouw triple glas toegepast.

Goed geluisterd naar wensen en behoeften
Wat het project zo bijzonder maakt is dat we gedurende het gehele ontwerpproces met de eindgebruikers aan tafel hebben gezeten. Daarbij hebben we zoveel als mogelijk naar de wensen en behoeften van de gebruikers geluisterd en gezocht naar mogelijkheden om deze wensen in het gebouw te integreren.

De samenwerking met Altavilla
Het contact met Altavilla is prettig verlopen. Het was soms lastig om met meerdere bouwbeheren overeenstemming te vinden, daarom was het goed dat Altavilla het totaaloverzicht bewaakte. We zijn altijd op een constructieve wijze tot oplossingen gekomen.

Een gebouw voor iedereen
Het gebouw is er voor alle inwoners van Veghel Zuid. Het is gebouwd op de locatie waar voorheen oude scholen stonden. Met dit gebouw en de herinrichting van het omliggende terrein krijgt de gehele wijk een goede nieuwe impuls. We zijn heel trots op het eindresultaat. We hopen dat de bewoners van Veghel Zuid en de leerlingen ontzettend kunnen genieten van dit pand.

Ellen Vos van Skipov vertelt:

Basisschool De Vijfmaster is een school met 7 klassen en een peuterspeelzaal. Er verandert veel met de komst van het nieuwe gebouw. Qua huisvesting ondergaan wij een ware metamorfose. Het gebouw past goed bij onze omvang en geeft nog ruimte tot groei naar een 8e klas. Met nog uitbouw mogelijkheden voor extra lokalen mocht dat in de toekomst nodig zijn!

Een ontmoetingsplek voor Veghel Zuid
Met het nieuwe gebouw is één van onze grootste wensen verwezenlijkt: samen met onze school, de peuterspeelzaal, de wijkvereniging en de gymzaal is De Vijfmaster een ontmoetingsplek voor heel Veghel Zuid geworden. Mensen die een krantje lezen, ouders die hun kinderen komen ophalen of mensen die een activiteit bijwonen komen hier samen. Daar zijn we enorm trots op!

Wij hadden altijd korte lijnen met Altavilla
Wij hebben de samenwerking met Altavilla als zeer prettig ervaren. We hadden altijd korte lijnen met zowel Roland als Maarten. Van visievorming, het advies in gebruik van ruimtes, het verbinden van mensen tot het perfect begeleiden van het gehele bouwproces. Ik ben geen bouwer en heb weinig kennis van deze zaken, maar heb dat gedurende het gehele traject nooit zo ervaren!

Op 9 januari knippen we symbolisch een lintje door
De kinderen gaan voor de kerstvakantie symbolisch hun eigen tasje naar de nieuwe school brengen. Hierna sluiten wij de oude school en gaan we verhuizen naar de nieuwe locatie. Op 9 januari 2017 gaan we het pand in gebruik nemen en knippen we samen met de kinderen symbolisch een lintje door. In het voorjaar organiseren we een feestweek, omdat dan ook het buiten terrein is aangelegd en is aangegroeid, én we dan waarschijnlijk betere weersomstandigheden hebben om er mooie festiviteiten voor iedereen van te maken.

Wij nodigen mensen van harte uit om een kijkje te komen nemen in het prachtige park met een supermooie school in een multifunctioneel gebouw.

Ook een vraag over bouwmanagement voor Altavilla?
Neem contact met ons op
Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla