Jan Verdam over Altavilla

Jan Verdam over Altavilla

Hoe waarborg je de continuïteit van productielocaties? LambWeston is een van ’s werelds grootste bedrijven in diepgevroren aardappelproducten en produceert 12 miljoen porties friet per dag. Hoe voorkom je dat brand op grote schaal de productie stil legt? Jan Verdam, manager bedrijfsveiligheid en beveiliging bij LambWeston over het project.

Richting geven

Om de productie te kunnen continueren is in overleg met de verzekeraar besloten om de productielocaties te voorzien van sprinklerinstallaties. Deze moesten voldoen aan de eisen van de verzekeringsmaatschappij, FM Global en in sommige situaties ook aan de eisen welke door de overheid gesteld worden in het kader van gelijkwaardigheidsbepaling bij brand. Hierbij heeft Altavilla richting gegeven en de noodzakelijke uitgangspuntendocumenten (UPD) opgesteld.

Slim Meedenken

Op grond van de gelijkwaardigheidsbepaling mag op een andere manier aan een bouw voorschrift worden voldaan dan is aangegeven. Voorwaarde is dat de gekozen oplossing minstens dezelfde mate van o.a. veiligheid en bescherming van het milieu biedt als met het betreffende voorschrift is beoogd. Door slim meedenken vanuit Altavilla, zijn er alternatieve oplossingen gekomen voor de droge installaties in de vrieshuizen waardoor er minder in-rack sprinklers geïnstalleerd hoefden te worden.

Betrokken

Betrokkenheid en regelmatig overleg met de stakeholders heeft eraan bijgedragen dat we een vlotte projectdoorgang hadden waarbij alle partijen tevreden waren over de voortgang en het uiteindelijke resultaat. De verschillende voorschriften vanuit de eisende partijen conflicteerden soms, dat Altavilla deze wist op te lossen was een belangrijke toegevoegde waarde aan onze samenwerking.

Ook een vraag over bouwmanagement voor Altavilla?
Neem contact met ons op
Deel op:

Altavilla op social media:

© 2016 Altavilla